אדריכלית הפנים אסתי אחימאיר, הדוגלת בגישה ירוקה ומכבדת רהיטים וחפצים שהולכים עם הדיירים לאורך חייהם, הכניסה לדירת הפנטהאוז צבעוניות פסטלית וקיר טפט פרחוני שמקפיץ את האוירה בחלל. במסגרת עיצוב הפנים שביצעה, היא הציעה לבעלי הבית לאחד שני חדרים כדי לייצר חדר שינה מרווח, והצעתה התקבלה בחיוב. "העבודה מול מחלקת שינויי הדיירים של קבוצת יושפה הייתה טובה וזורמת" היא מספרת "בשני מקרים היה צורך בהתערבות שלהם, ואני חייבת לתת להם קרדיט על טיפול מהיר ויעיל".
"כל הדירות שלנו הן תוצרים איכותיים של תפיסת תכנון מוקפדת ששמה את האדם ורווחתו במרכז, אבל בדומה לכל שוק צרכני אחר המסווג קווי מוצרים בהתאם למענה המשופר–מורחב שהם מעניקים למשתמשים, המאפיינים הייחודיים של דירות הפנטהאוז מגדיר אותן כמוצרי פרימיום". אומרים בקבוצת יושפה על הדירות שתכנונן בהחלט מכתיר אותן כראויות להגדרה זו "יחד עם האדריכלים המתכננים אנחנו מאפיינים את הדירות בדקדקנות רבה עוד הרבה לפני שלב המכרז, ונכנסים לעומק של כל פרט ופרט כדי לוודא ולהבטיח את קיומה של איכות 'HIGH END' ראויה. מטבע הדברים עלותן של דירות הפנטהאוז גבוהה יותר, ולדידנו המענה שהן אמורות לספק לרוכשים אותן צריך להיות מיטבי ללא שום פשרות".
החיבור עם החוץ, שטחה הגדול של הדירה, הפרטיות והיעדר מגבלות של "קומה מעל", מאפשרים לאדריכלים המתכננים דירות פנטהאוז להביע את עצמם ולבטא יתר יצירתיות בניצול החלל ובשילוב אלמנטים מיוחדים שבדירות סטנדרטיות לא מתאפשר, דוגמת תקרות גבוהות שלעולם עושות את שלהן ביצירת מראה מרשים, דלתות רחבות/ גבוהות מהמקובל, או מפתחים גדולים במיוחד המחדירים את מלוא תמונת הנוף פנימה. המרפסות בדירה הן המשך ישיר של חלל הפנים, וככאלה מהוות חלק משמעותי מחוויית המגורים.
שטחן הגדול של המרפסות מעניק כר פורה לניצול יצירתי, כיד הדמיון הטובה. כך אפשר לחלק אותן לאזורי שהייה שונים– פינת ישיבה, פינת אוכל, אזור "זולה", אזור מטבח מאובזר למשעי, וכן לטפח גינת נוי או ירק, עצי פרי, או כל חלום ירוק אחר. התוצאה שמתקבלת מדמה תחושה של מגורים בבית פרטי צמוד קרקע רק בגובה, עם בונוס של נוף העוטף את מרחב החוץ.
האפשרויות הן רבות ודוגמאות לתכנון יצירתי לא חסרות. כך לדוגמה, בדירת הפנטהאוז שתכנן האדריכל יואב תשובה בבניין שעבר פינוי–בינוי ברחוב החשמונאים, הוא תחם את שטח מרפסת השמש בויטרינות. "הסגירה מאפשרת לעשות בה שימוש בכל חודשי השנה, כששקיפות הזיגוג מבטיחה שהחשיפה לנוף לא תיפגע. בעונת החורף נוצר כך חלל המשכי וייחודי לחלל הפנים, ובעונת הקיץ פתיחת הויטרינות 'משיבה' לשטח את הווייתו כמרפסת כמו מרפסת" מסביר תשובה, שבקומת הגג של הדירה מיקם בריכה "ככלל, תפיסת התכנון שלי חותרת לייצר בחללי הדירות אזורים בעלי אופי שמותירים 'חותם אחר' בנראות ובתחושה, וכשהשטח גדול יותר ומשלב פנים וחוץ הוא מאפשר יתר גמישות לתת לכך ביטוי".